TOIMINTA

OSKUn toiminnan ytimessä ovat amikset itse! OSKU ry on ammatillisten opiskelijoiden oma etu-, palvelu- ja ennen kaikkea harrastejärjestö. Järjestämme vuosittain tapahtumia ja koulutuksia sekä jäsenistöllemme että opiskelijakunnille ympäri Suomea. OSKUn toimintaan ovat tervetulleita mukaan kaikki amikset ympäri Suomen!

OSKUn jäsenyys opiskelijakunnille

OSKUn opiskelijakuntajäsenyys on opiskelijakuntien ja -yhdistysten avain vallan kahvaan! OSKUssa ylintä päätäntävaltaa käyttää liittokokous, jossa jokaisella jäsenopiskelijakunnalla on äänioikeus. Meillä vain amikset tekevät päätöksiä.

Suomen Opiskelija-Allianssi - OSKU ry haluaa omalta osaltaan helpottaa jokaisen opiskelijan ja opiskelijayhdistyksen arkea. Vaikutusvallan lisäksi jäsenopiskelijakunta saa käyttöönsä koulutukset ja tukimateriaalit opiskelijakuntatoiminnan kehittämiseen omassa oppilaitoksessa. Tarjoamme lisäksi tukea, neuvontaa ja opastusta opiskelijatoimintaan liittyvissä asioissa. Jäsenopiskelijakunnille suunnattuja palveluita kehitetään jatkuvasti ja jäsenyys avaa useita ovia opiskelijakuntatoiminnan kehittämiseen ja amisten asioihin vaikuttamiseen.

Jäsenedut opiskelijakunnille vuonna 2017
- Yksi maksuton koulutus omalle opiskelijakunnalle vuosittain
- Alennetut osallistumismaksut OSKUn valtakunnallisiin tapahtumiin ja koulutuksiin
- Tuki- ja neuvontapalvelut opiskelijatoimintaan liittyvissä asioissa
- Toiminta-avustus tapahtumajärjestämiseen
- OSKUn tuki- ja koulutusmateriaalit maksutta opiskelijakunnan käyttöön
- Äänioikeus OSKUn liittokokouksessa

OSKUn jäsenyys on opiskelijakunnille maksuton.

Lisätietoja opiskelijakuntajäseneksi liittymisestä, koulutuksista ja eduista saat tältä sivulta ja OSKUn opiskelijatoiminnan koordinaattorilta.

OSKU Roadshow

OSKU RoadShow kiertää Suomen ammattiopistoja vuosittain syksyllä. OSKUlaiset aktiivit, OsGurut, rantautuvat RoadShow’n aikana amiksiin levittämään OSKUlaista ilosanomaa, amisylpeyttä ja hyvää fiilistä OSKU-ständin ja Amis-infojen muodossa.

Mikäli toivot OSKUn vierailevan omalla oppilaitoksellasi, ota yhteyttä OSKUn opiskelijatoiminnan koordinaattoriin vierailun sopimiseksi.

Tapahtumat

25.-27.4.2017 SAKUstars, Kuopio
 
10.-12.5.2017 OsCon-opiskelijakuntapäivät, Ylöjärvi
Opiskelijakuntapäivien aikana verkostoidutaan ja tavataan opiskelija-aktiiveja ympäri Suomea, kouluttaudutaan asiantuntijoiden avulla opiskelijatoiminnan saloihin ja vietetään rentoa aikaa historian ensimmäisten OpkuOlympialaisten merkeissä. Tapahtuma on avoin kaikille opiskelijakuntatoimijoille tai toiminnasta kiinnostuneille amiksille. Lue lisää: http://osku.info/kutsu-oscon-opiskelijakuntapaivat-ylojarvella-10-12-5-2017/.
 
15.-18.5.2017 Taitaja2017, Helsingin Messukeskus
Nelipäiväisen tapahtuman aikana alle 21-vuotiaat nuoret kisaavat SM-ammattitaitokilpailussa yli viidelläkymmenellä eri ammattialalla. Samalla käydään yläkoululaisten kädentaitokilpailu ja erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden ammattitaitokilpailu. Vierailijat pääsevät lisäksi itse kokeilemaan eri alojen taitoja ja kokemaan tekemisen iloa ”Ole hyvä” -tehtäväpisteillä. Tapahtumaan sisäänpääsy on maksuton. Lisätietoa: www.taitaja2017.fi.


Haluatko tapahtumasi OSKUn nettisivuille? Ilmoita amiksia kiinnostava tapahtumasi OSKUn viestinnän suunnittelija Joonakselle (joonas.lehtonen (at) osku.info)! Liitä viestiin mukaan tapahtuman nimi, aika, paikka ja lyhyt kuvaus sekä järjestävä taho.