Essi Miettisestä OSKUn opiskelijatoiminnan koordinaattori


TIEDOTE
27.7.2017

Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry:n uudeksi opiskelijatoiminnan koordinaattoriksi on valittu Essi Miettinen Helsingistä. Essi on työskennellyt aiemmin muun muassa kuraattorina ammattiopistossa ja lukiossa, koulunkäyntiavustajana sekä nuorisotalolla. Järjestökokemusta hänellä on esimerkiksi Metropolian Soffa ry:stä ja Talentian TaSO ry:stä. Koulutukseltaan Essi on sosionomi ja taloushallinnon yo-merkonomi.

Essi erottui rekryprosessissa varsinkin laaja-alaisella koulumaailman kokemuksellaan.

– Olen vakuuttunut siitä, että sekä amikset että oppilaitosten henkilökunta tulevat mainiosti toimeen Essin kanssa. Hänen monipuoliselle osaamiselleen tulee OSKUssa käyttöä, iloitsee OSKU ry:n pääsihteeri Maiju Korhonen.

Opiskelijatoiminnan koordinaattori työskentelee tiiviissä yhteistyössä sekä OSKUn vapaaehtoisten että oppilaitosten kanssa. Hän vastaa jäsenopiskelijakuntien kouluttamisesta ja neuvonnasta sekä koulutusten suunnittelusta ja markkinoinnista. Syksyn päätehtävänään koordinaattori vastaa myös OSKUn vuosittaisen oppilaitoskiertueen, OSKU RoadShow’n, koordinoinnista.

– Olen erittäin innoissani mahdollisuudesta päästä amiksille hommiin! Odotan kohtaavani työssä mahtavia tulevaisuuden tekijöitä ympäri Suomen. Tuleviin työtehtäviini suhtaudun sopivalla huumorintajulla sekä vaadittavalla vakavuudella, Essi kommentoi.

Kiinnostus opiskelijatoiminnan koordinaattorin tehtävää kohtaan oli suurta. Essi aloittaa työnsä OSKUssa 2.8. Tehtävä on kokoaikainen ja vakituinen.

Lisätietoja:

Essi Miettinen
opiskelijatoiminnan koordinaattori (2.8.2017 alkaen), Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry
essi.t.miettinen(at)gmail.com

Maiju Korhonen
pääsihteeri, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry
0449774014
maiju.korhonen(at)osku.info

Jäsenpalvelutiedote – OSKUn toimisto kesälomalla

OSKUn toimisto siirtyy kesälomalle 22.6. alkaen ja palaa virkistäytyneenä työn pariin 31.7. Kesälomat ja lukukauden vaihdos vaikuttavat myös jäsenpalveluiden aukioloihin sekä korttien ja lukuvuositarrojen toimituksiin.

Opiskelijakortit

Kesäkuun aikana tilatut ja maksetut OSKU opiskelijakortit toimitetaan heinäkuun aikana ja ne ovat voimassa 30.9.2017 asti.

1.7. alkaen tilatut kortit toimitetaan tulevan lukuvuoden 2017-2018 lukuvuositarralla.  Kortteja voi tilata koko heinäkuun ajan ja niiden postitus aloitetaan 1.8. Huomioithan, että hyväksymiskirje ei kelpaa opiskelutodistukseksi. Tarvitset korttia tilatessasi virallisen opiskelutodistuksen, jonka saat oppilaitoksen kansliasta, kun olet ottanut vastaan opiskelupaikan.

Lukuvuositarrat

Lukuvuoden 2016-2017 lukuvuositarrat ovat voimassa 30.9.2017 asti, eli mikäli olet jo OSKUn jäsen, voit rauhassa käyttää korttiasi vielä pitkälle syksyyn. Muistutamme jäseniämme sähköpostitse lukuvuositarrojen uusimisesta heinä-elokuun aikana. Uuden tarran voi tilata nettisivuiltamme löytyvällä lomakkeella 1.8. alkaen.

Tarrat toimitetaan maksusuorituksen ja opiskelutodistuksen päivittämisen jälkeen 1.8. alkaen. Tarrojen toimitusaika on noin 2 viikkoa maksusuorituksesta ja opiskelutodistuksen toimittamisesta, mutta huomioithan että postitus alkaa vasta elokuussa. Tiedotamme tarkempia ohjeita nettisivuillamme kesälomien jälkeen.

Jäsenpalvelut ja OSKUn toimiston aukiolo heinäkuussa 2017

Kesäloman aikana OSKU palvelee jäsenasioissa sähköpostitse ja puhelimitse keskiviikkoisin klo 10-14, jolloin myös toimistomme on auki. Huomioithan, että emme päivystä jatkuvasti, mutta pyrimme vastaamaan kaikkiin viesteihin mahdollisimman nopeasti.

Lyhyesti

 • OSKUn toimisto lomalla 22.6.-31.7.
 • Vastaamme saapuneisiin yhteydenottoihin kesäloman aikana keskiviikkoisin klo 10-14
 • 1.7. alkaen tilatut kortit toimitetaan 1.8. alkaen
 • Lukuvuoden 2016-2017 lukuvuositarra voimassa 30.9.2017 asti ja tiedotamme lisää tarrojen uusimisesta kesälomien jälkeen

 

OSKU toivottaa jäsenilleen aurinkoista kesää ja hauskoja lomapäiviä!

REKRY: Haemme opiskelijatoiminnan koordinaattoria!

 

OSKU ry hakee opiskelijatoiminnan koordinaattoria

Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry hakee palvelukseensa opiskelijatoiminnan koordinaattoria vakituiseen ja kokoaikaiseen työsuhteeseen.

Vuonna 2001 perustettu Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry on valtakunnallinen toisen asteen ammatillisten opiskelijoiden edunvalvonta-, palvelu- ja harrastejärjestö. Amisten perustama ja omistama liitto on puolue- ja ammattiyhdistyspoliittisesti sitoutumaton.

Opiskelijatoiminnan koordinaattorina työskentelet tiiviissä yhteistyössä sekä OSKUn vapaaehtoisten että oppilaitosten kanssa. Vastaat jäsenjärjestöjen (opiskelijakuntien) kouluttamisesta ja neuvonnasta, sekä koulutusten suunnittelusta ja markkinoinnista. Viestit sujuvasti ja ymmärrettävästi sekä 16-vuotiaille amiksille että oppilaitosten henkilökunnalle ja yhteistyökumppaneillemme. Vastuullasi on myös vuosittaisen oppilaitoskiertueemme OSKU RoadShow’n suunnittelu ja koordinointi. Osaat ohjata vapaaehtoisia toteuttamaan kiertueen ja toimit toimistolta käsin heidän tukena ja apuna.

Työ sisältää lisäksi:

 • Vapaaehtoisten tukemista ja neuvontaa
 • Jäsenpalveluiden kehittämistä ja jäsenviestintää
 • OSKUn tapahtumien suunnittelua, kehittämistä ja toteutusta yhdessä vapaaehtoisista koostuvan tapahtumatiimin kanssa
 • Sidosryhmien ja yhteistyökumppaneiden kanssa työskentelyä esimerkiksi hankkeissa

Toivomme että teet työtä kehittävällä otteella ja otat haltuusi nopeasti suuriakin kokonaisuuksia. Sinulla on intoa ja uusia ajatuksia liiton valtakunnallisen opiskelijatoiminnan kehittämiseen. Suunnittelun lisäksi osaat myös viedä aloittamasi projektit maaliin asti.

Etsimme ensisijaisesti motivoitunutta ja hyvää tyyppiä täydentämään työyhteisöämme, mutta muutamia tarkempiakin toiveita meillä on.

Edellytämme:

 • Vähintään toisen asteen soveltuvaa tutkintoa
 • Kokemusta tapahtumien ja koulutusten järjestämisestä
 • Järjestötoiminnan tuntemusta
 • Kokemusta nuorten parissa työskentelystä
 • Erinomaista suomen kielen kirjallista ja suullista taitoa

Arvostamme:

 • Soveltuvia korkeakouluopintoja tai -tutkintoa
 • Opiskelijatoiminnan tuntemusta toiselta asteelta
 • Kokemusta opiskelija- tai muusta järjestötoiminnasta
 • Hyviä hermoja ja pitkää pinnaa
 • Joustavuutta jatkuvien muutosten keskellä
 • Erinomaista huumorintajua

Tarjoamme sinulle erittäin mielenkiintoisen ja antoisan työn onnellisten amisten puolesta. Työyhteisömme on pieni ja ketterä. Tarvittaessa autamme toisiamme hommassa kuin hommassa ja pyöritämme toimiston arkea yhdessä. Työaika sijoittuu pääsääntöisesti arkipäiville, mutta hakijalla tulee olla valmius myös mahdollisiin ilta- ja viikonlopputöihin. Toimistomme ja tuleva työpisteesi sijaitsee Helsingin Alppilassa. Alkupalkka tehtävässä on noin 2200€/kk, lopullinen summa määräytyy kokemuksen ja koulutuksen perusteella. Lisäksi tarjoamme erittäin hyvät työsuhteen edut (mm. lounas- ja virikesetelit) sekä joustot.

Lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämistä koskevan lain mukaisesti opiskelijatoiminnan koordinaattoriksi valitun henkilön on ennen työsuhteen solmimista esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain (505/2002) 6§:n 2 momentissa tarkoitettu hyväksyttävä rikosrekisteriote.

Hakemukset, jossa kerrot itsestäsi, osaamisestasi ja motivaatiostasi toimitetaan 9.7. klo 23.59 mennessä sähköpostitse osoitteeseen maiju.korhonen@osku.info. Laita viestin otsikoksi ”Hakemus opiskelijatoiminnan koordinaattoriksi” ja liitä mukaan ansioluettelosi. Lisääthän liitteet viestiin pdf-muodossa! Lisäksi hakijoiden tulee täyttää lomake osoitteessa http://bit.ly/opiskelijatoiminnankoordinaattori.

Haastattelut järjestetään Helsingissä maanantaina 17.7. ja tiistaina 18.7. Työt alkavat perehdytysjaksolla 1.8. tai sopimuksen mukaan elokuun aikana.

Lisätietoja tehtävästä antavat:

Työtehtäviin ja työnkuvaan liittyen

 • 9.-22.6. arkisin klo 10-14 opiskelijatoiminnan koordinaattori Neea Liinpää (044 235 2235)
 • 4.7. klo 12-15 ja 5.7. klo 15-18 puheenjohtaja Eini Järvi (044 977 6356)

Käytännön asioihin (työsuhteen ehdot, työajat jne.) liittyen

 • to 15.6. klo 9-12 sekä 19.-20.6. klo 9-15 pääsihteeri Maiju Korhonen (044 9774 014)

 

OSKU-opiskelijakortti kympillä kesäksi, kun tilaat ennen juhannusta!


Liity 10 eurolla kesäksi Suomen parhaaseen amisyhteisöön! Saat samalla opiskelija-alennukset muun muassa junamatkoista (VR), bussireissuista (Matkahuolto) ja auton tankkaamisesta (ST1). OSKU-opiskelijakortti on myös Eurooppalainen nuorisokortti (EYCA), jolla saat lomareissuilla etuja sadoista paikoista ympäri Euroopan.

Tarjous koskee uusia jäseniä ja jäsenyyttään jatkavia, jotka tilaavat opiskelijakortin tai lukuvuositarran ennen juhannusta. Uudet jäsenet voivat tilata kortin suoraan OSKUn nettisivujen kautta osoitteessa osku.info/opiskelijakortti. Mikäli sinulla on jo OSKU-opiskelijakortti, mutta ei lukuvuositarraa, voit tilata tarran osoitteesta http://bit.ly/lukuvuositarraKampanja-aikana tilatut kortit ja lukuvuositarrat ovat voimassa 30.9. asti.

BLOGI: LENTOKONEASENTAJIEN OPINTOMATKA LINKÖPINGIIN

Tredun valmistuvien avioniikka-asentajien kevään opintomatka kohdistui tänä vuonna Ruotsin Linköpingin Saabin lentokonetehtaille. Kolmen päivän matkamme taittui sujuvasti laivalla ja mukana kulkeneella Arpecon bussilla. Retkemme toteuttamista tuki Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry.

Lähdimme tiistai-iltana Rollikkahallin pihasta kohden Ruotsia bussilla.  Turun satamassa nousimme laivaamme Viking Grace, jossa ilta jatkui hieman juhlien ja kuulumisia vaihdellen.

Keskiviikkona aikaisin aamusta saavuimme Tukholmaan ja parin tunnin matka kohden etelä-Ruotsissa sijaitsevaa Linköpingiä alkoi. Osa luokasta otti kaiken hyödyn irti pitkästä automatkasta nukkuen kyydissä univelkojaan pois, sillä olimme saapuneet edellisenä iltana myöhään laivalle.

Saabin tehtailla meille tarjottiin aamiaisleivät ja kahvit samalla kun firman työntekijät pitivät meille lyhyen esittelyn tehtaan toiminnasta, sekä siellä huollettavista lukuisista eri konemalleista. Puhelimien käyttö alueella oli ehdottoman kiellettyä, joten meille jaettiin pienet muovipussit kännyköiden säilyttämistä varten. Tehdasalueen monista rakennuksista pääsimme sisälle vierailemaan tällä kertaa Saab 2000 ja Gripen – halleihin.

Kierroksemme alkoi Saab 2000 muutos- ja kokoonpanohallissa, jossa meille esiteltiin kyseisen koneen elinkaarella tapahtuviin eri vaiheisiin ja huoltoihin. Työntekijät kertoivat avoimesti omasta työstään ja eri työvaiheista.

Puolen päivän aikoihin meille oli järjestetty lounas Saabin ruokalassa, jonka jälkeen vierailimme kierroksemme toisessa kohteessa eli Gripen-kokoonpanolinjalla.  Näimme kyseisiä hävittäjiä niiden eri kokoonpano vaiheissa aina alkutekijöistä olevasta rungosta valmiiseen lentokoneeseen asti. Kierros oli pääsääntöisesti englanniksi, mutta halukkaat pääsivät myös esittelemään ruotsin kielen taitojaan.

Tehtaissa kiertelemisen jälkeen lähdimme vielä tutustumaan Ruotsin Ilmavoimamuseoon, joka sijaitsi myös Linköpingissä. Museon kolmeen halliin oli koottu historiallisia koneita mm. Junkers Ju 86 K ja Saab Draken. Mukana oppainamme toimineet Saabin työntekijät tarjoutuivat myös avoimesti kertomaan näytteillä olevista koneista. Päivän päätteeksi matkamme isännät jakoivat meille vielä muistoksi avainnauhat ja lippikset, sekä opettajamme saivat kotiin viemisiksi myös oman Gripenin.  Pienoismallin lahjoittaneet Saabilaiset sanoivatkit, että siitä hävittäjästä tuli Suomen ensimmäinen Gripen.

Takaisin Suomeen seilasimme Viking Amorellalla, jossa porukalla söimme buffet-illallisen. Ilta jatkui hyvissä tunnelmissa luokan kesken.

Torstaiaamusta saavuimme Turun satamaan. Muutaman tunnin bussimatka sujui rauhallisissa merkeissä takaisin Tamperetta kohden. Koulun pihaan pääsimme noin puolenpäivän aikoihin.

Reissu oli kaiken kaikkiaan onnistunut ja antoisa. Matka taittui mahtavassa seurassa hyvän kelin siivittämänä. Erityisesti mieleen jäi Saabin työntekijöiden loputtoman positiivinen asenne. Tarjoutuipa osalle luokasta myös mahdollisuudet tulevaisuudessa työpaikkoihin Ruotsissa.

Teksti: Marja Heikkilä

AMIS-stipendit: Tommi Raittila Stadin ammattiopistosta on Vuoden amistähti

TIEDOTE
3.6.2017
JULKAISUVAPAA HETI

Tommi Raittila Stadin ammattiopistosta palkittiin tänään valtakunnallisella AMIS-stipendillä Vuoden amistähti -kategoriassa. Stipendit jakaa opiskelijajärjestö Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry. AMIS-stipendejä myönnetään kolmessa kategoriassa toiminnassaan erityisesti ansioituneille ammatillisille opiskelijoille ja opiskelijakunnille. Stipendeistä kukin on arvoltaan 250 euroa.

Tommi valmistuu turvallisuusalalta. Hän on oman alansa rautainen ammattilainen, mistä todisteena Tommi teki tänä keväänä historiaa voittamalla toista kertaa putkeen Taitaja-kisoissa suomenmestaruuden lajissaan. Ammattiosaaminen on ahkeran ja aikaansaavan opiskelun tulosta.

– Tommi on selkeästi todella kiinnostunut alastaan, eikä peittele innostustaan. Hän on siis upeasti amis ja ylpeä siitä, sanoo OSKU ry:n puheenjohtaja Eini Järvi.

Opintojen ohella Tommi on ollut sitoutuva ja oma-aloitteinen opiskelijakuntatoimija sekä tutor uusille opiskelijoille. Vapaa-ajallaan Tommi osoittaa yhteisöllistä ja auttavaa luonnettaan vapaapalokunnan toiminnassa. Tommia kuvaillaan aina toisia kannustavavaksi ja reippaaksi henkilöksi, joka on ollut myös hieno esimerkki muille.

– Tommin ahkeruus, kunnianhimoisuus ja määrätietoisuus vakuuttivat meidät heti. Kyseessä on todellinen amistähti monella tapaa, Järvi kertoo.

Stipendi jaettiin Tommille Stadin ammattiopiston kevätjuhlassa tänään. Toista kertaa jaettavien AMIS-stipendien hakemusten ja hakijoiden taso oli tänäkin vuonna hyvin korkea. Palkittavat valitsi OSKU ry:n liittohallitus.

Lisätietoja:

Eini Järvi
puheenjohtaja, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry
0449776356, eini.jarvi@osku.info

Maiju Korhonen
pääsihteeri, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry
0449774014, maiju.korhonen@osku.info

Vuoden opiskelijakunnan AMIS-stipendi Ouluun

TIEDOTE
2.6.2017
JULKAISUVAPAA HETI

Oulun seudun ammattiopiston (OSAO) opiskelijakunta Oulun Ammatilliset Opiskelijat Otto ry palkittiin tänään valtakunnallisella AMIS-stipendillä. Otto ry sai tunnustuksen kategoriassa Vuoden opiskelijakunta. Stipendit jakaa opiskelijajärjestö Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry. AMIS-stipendejä myönnetään kolmessa kategoriassa toiminnassaan erityisesti ansioituneille ammatillisille opiskelijoille ja opiskelijakunnille. Stipendeistä kukin on arvoltaan 250 euroa.

Otto ry on kehittänyt määrätietoisesti oppilaitoksensa ilmapiiriä jo useamman vuoden ajan. Opiskelijoiden motivaatiota on pidetty yllä ympäri vuoden erilaisin tapahtumin aina siivouspäivästä pääsiäisen munajahtiin. Tietyt tapahtumat, kuten mäkiviikonloppu Rukalla, ovat muodostuneet jo perinteiksi. Otto ry rahoittaa pitkälti toimintaansa itse pyörittämänsä Café Oton tuotoin.

– Otto ry:tä voidaan pitää suorastaan esimerkillisenä opiskelijakuntana. Toimintatavat ovat siellä vahvalla pohjalla, mutta silti hallitus jaksaa keksiä jatkuvasti uutta kouluviihtyvyyden edistämiseksi, sanoo OSKU ry:n puheenjohtaja Eini Järvi.

Perinteistä huolimatta Otto ry uudistuu ja kehittää itseään kaiken aikaa: tällä hetkellä suunnitellaan esimerkiksi ensi vuodeksi harrastepäivän työnimellä kulkevaa tapahtumaa, jonka myötä jokainen opiskelija voisi kokea saavansa toteuttaa itseään koulussa. Otto ry järjestää myös avointen ovien päiviä, jolloin opiskelijat pääsevät vaikuttamaan suoraan opiskelijakuntansa toimintaan.

– Yhdistyksen rooli kouluyhteisössä on vakiintunut ja vaikuttava. Kaiken kaikkiaan valinta oli varsin yksimielinen, Järvi kertoo.

Stipendi jaettiin voittaneelle opiskelijakunnalle OSAO:n kevätjuhlassa tänään. Toista kertaa jaettavien AMIS-stipendien hakemusten ja hakijoiden taso oli tänäkin vuonna hyvin korkea. Palkittavat valitsi OSKU ry:n liittohallitus.

Lisätietoja:

Eini Järvi
puheenjohtaja, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry
0449776356, eini.jarvi@osku.info

Maiju Korhonen
pääsihteeri, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry
0449774014, maiju.korhonen@osku.info