Eelis Loikkanen OSKU ry:n viestinnän suunnittelijaksi

Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry:n uudeksi viestinnän suunnittelijaksi on valittu Eelis Loikkanen, 23. Loikkanen opiskelee kauppatieteitä ja kasvatustieteitä Jyväskylän yliopistossa. Aiemmin hän on työskennellyt Kokoomusopiskelijoiden projektikoordinaattorina sekä toiminut yrittäjänä. Lisäksi Loikkasella on järjestökokemusta muun muassa opiskelija- ja ainejärjestöjen parista.

”Eelis vakuutti meidät monipuolisella osaamisellaan, konkreettisilla kehittämisehdotuksillaan ja opiskelijajärjestöjen toimintaympäristön tuntemuksellaan. Eeliksestä löysimme tyypin, joka pystyy kehittämään viestintäämme ja markkinointiamme aivan uusille urille”, iloitsee OSKUn puheenjohtaja Emmi Pentikäinen.

Loikkanen itse odottaa jo innolla, että pääsee käärimään hihat onnellisten amisten puolesta:
”Mahtavaa päästä työskentelemään OSKUn viestinnän parissa! Pyrin tuomaan liitolle oman parhaan panokseni, jotta pystytään jatkamaan selkeää viestimistä meidän amiksille ja sidosryhmille liittomme toiminnasta. Ideoita ja motivaatiota uhkuen ruvetaan hommiin”, kertoo Loikkanen.

Viestinnän suunnittelijana Loikkasen työnkuvaan kuuluu OSKUn viestinnän ja markkinoinnin suunnittelu, kehittäminen ja toteuttaminen sekä liiton vapaaehtoistoimijoiden ja muiden työntekijöiden tukeminen viestinnällisissä asioissa. Loikkanen aloittaa työt OSKUssa 20.1.

Lisätietoja:
Pääsihteeri Juuso Luomala, p. 044 977 4014, juuso.luomala(a)osku.info

Kansanedustajat Stadin ammattiopistossa

Kansanedustajat Paavo Arhinmäki (vas), Outi Alanko-Kahiluoto (vihr), Johanna Karimäki (vihr), Antti Rinne (sd), Sari Sarkomaa (kok) Pekka Puska (kesk) ja Pilvi Torsti (sd) tutustuivat ammatillisen koulutuksen eri aloihin Stadin ammattiopistossa torstaina 18.1.

Rehtori Maria Sarkkisen esiteltyä suunnitelmaa reformin toimeenpanosta kansanedustajat pääsivät seuraamaan hierojien oppituntia liikkuvuudesta sekä hammashoitajien opiskelua niin luokassa kuin hoitoyksikön ympärillä. Kierroksella kansanedustajia kiinnosti erityisesti työssäoppimisen järjestäminen, resurssien riittävyys sekä muut reformin mukanaan tuoman kysymykset.

Kansanedustajien vierailu päättyi keskusteluun opiskelijoiden kanssa siitä, mitä vahvuuksia ja haasteita heidän mielestään ammattiin opiskelussa on. Tarjoilu -ja cateringalan opiskelijat tarjoilivat coctail-paloja vieraille keskustelun vaihdellessa Wilma-järjestelmästä oppilaanohjaukseen, yhteisöllisyyteen ja edelleen ammatillisen koulutuksen vetovoimaan.

Päättäjille tietoa ammatillisesta

Koulutuksen järjestäjien, oppilaitosten ja opiskelijakuntien kanssa yhdessä toteutettavan #Kansanedustajatamiksissa -kampanjan tavoite on lisätä yhteiskunnallisten päättäjien tietämystä ammatillisesta koulutuksesta ja sen ajankohtaisesta tilanteesta.

Haluamme välittää päättäjille muun muassa seuraavia viestejä:

  • Suomalainen ammatillinen koulutus on maailman parasta ja tuottaa Suomen työelämälle välttämätöntä osaamista, mutta koulutuksen resurssit on turvattava myös jatkossa.
  • Ammatillisen koulutuksen reformi antaa erinomaiset mahdollisuudet kehittää ammatillista koulutusta joustavaan ja osaamisperusteiseen suuntaan, kunhan tälle kehitykselle turvataan valtiovallan toimesta tarvittavat resurssit.
  • Ammatillisen koulutuksen opintopolkujen yksilöllistyessä on varmistettava myös opiskelijoiden osallisuus, yhteisöllisyys ja hyvinvointi.

Ota haaste vastaan

SAKKI, OSKU ja AMKE haastavat oppilaitokset ja opiskelijakunnat kutsumaan kansanedustajat tutustumaan uudistuvaan ammatilliseen koulutukseen keväällä 2018.

Toivomme, että mahdollisimman moni koulutuksen järjestäjä / oppilaitos ja opiskelijakunta järjestäisi oman alueellisen tilaisuutensa kevään 2018 aikana. Tilaisuus on syytä järjestää maanantaina, koska eduskunta ei kokoonnu silloin. Kansanedustajien lisäksi tilaisuuksiin voidaan kutsua kuntien ja maakuntien päättäjiä ja muita sidosryhmiä.

Lisätietoja: 
puheenjohtaja Emmi Pentikäinen, 044 977 6356, emmi.pentikainen(a)osku.info

REKRY: OSKU ry hakee osa-aikaista viestinnän suunnittelijaa

Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry hakee viestinnän suunnittelijaa toistaiseksi voimassa olevaan, osa-aikaiseen työsuhteeseen vastaamaan Suomen parhaan amisyhteisön viestinnän ja markkinoinnin suunnittelusta ja toteutuksesta.

Vuonna 2001 perustettu Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry on valtakunnallinen toisen asteen ammatillisten opiskelijoiden edunvalvonta-, palvelu- ja harrastejärjestö. Amisten perustama ja omistama liitto on puolue- ja ammattiyhdistyspoliittisesti sitoutumaton. OSKUn kaikessa toiminnassa ovat keskiössä amikset itse.

Viestinnän suunnittelijanamme suunnittelet, kehität ja toteutat liiton viestintää ja markkinointia. Viestimme niin ammattiin opiskeleville, oppilaitoksille, yhteistyökumppaneille, virkamiehille kuin päättäjillekin, joten osaat toivottavasti visualisoida ja kiteyttää nuorten ajatuksia ja mielipiteitä sekä puhutella monipuolisia kohdeyleisöjä. Viestinnän suunnittelijana tuotat amiksia kiinnostavia sisältöjä eri kanaviin ja vastaat muun muassa liiton somekanavien ja verkkosivujen ylläpidosta ja kehittämisestä, uutiskirjeiden toimittamisesta sekä erilaisten jäsenhankinta- ja kampanjamateriaalien suunnittelusta ja toteuttamisesta. Tuotat monipuolisesti erilaista tarvitsemaamme visuaalista sisältöä, vastaat julkaisujemme taittamisesta sekä toimit kerran vuodessa julkaisemamme AMIS-lehden päätoimittajana. Lisäksi sparraat ja tuet muuta toimistomme väkeä sekä toimit luontevassa yhteistyössä toiminnassamme mukana olevien vapaaehtoisten amisten kanssa.

Emme odota tulevalta viestinnän suunnittelijalta alan kovinta kokemusta, mutta halua kasvaa viestinnän ja markkinoinnin monipuoliseksi osaajaksi kyllä. Meillä pääset oppimaan uutta ja kehittämään itseäsi – sekä ennen kaikkea työskentelemään onnellisten amisten puolesta osana nuorekasta ja vauhdikasta työyhteisöämme. Työyhteisömme on pieni ja ketterä ja tarvittaessa autamme toisiamme hommassa kuin hommassa sekä pyöritämme toimiston arkea yhdessä. Vastapainona ahkeralle työnteolle saa meidän mielestämme töissä olla hauskaakin!  Yhteisössämme viihtyminen edellyttää huumorintajua sekä vahvaa oma-aloitteisuutta ja kykyä pitää monet langat käsissäsi kiireen keskelläkin. Työtä tehdään tiiviisti yhdessä vapaaehtoisten amisten kanssa.

Viestinnän suunnittelijan työsuhde alkaa helmikuun alussa tai sopimuksen mukaan. Pääasiallinen työpiste sijaitsee toimistollamme Helsingin Alppilassa, mutta olemme hyvin joustavia etätöidenkin suhteen. Tehtävä on osa-aikainen ja työaika on noin 15 tuntia viikossa. Työaika sijoittuu pääsääntöisesti arkipäiviin, mutta viestinnän suunnittelijalta edellytetään valmiutta satunnaisiin ilta- ja viikonlopputöihin. Työajoista pystytään sopimaan tarkemmin yhdessä valittavan viestinnän suunnittelijan kanssa, joten tehtävä sopii esimerkiksi alan opiskelijalle. Alkupalkka osa-aikaisessa tehtävässä on noin 800 €/kk, lopullinen summa määräytyy kokemuksen ja koulutuksen perusteella. Lisäksi tarjoamme puhelinedun.

Lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämistä koskevan lain mukaisesti viestinnän suunnittelijaksi valitun henkilön on ennen työsuhteen solmimista esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain (505/2002) 6§:n 2 momentissa tarkoitettu hyväksyttävä rikosrekisteriote.

Toimita vapaamuotoinen hakemuksesi, ansioluettelosi sekä muutama tehtävän kannalta oleellista osaamistasi kuvaava työnäyte viimeistään sunnuntaina 7.1.2018 klo 23.59 osoitteeseen juuso.luomala@osku.info. Laita viestin otsikoksi ”Hakemus viestinnän suunnittelijaksi” ja liitä liitteet viestiin pdf-muodossa.

Haastattelemme sopivimmat ehdokkaat torstaina 11.1. tai perjantaina 12.1.

Lisätietoja tehtävästä antaa:

– työtehtäviin ja työnkuvaan liittyen viestinnän suunnittelija Joonas Lehtonen pe 22.12. klo 10-12 tai ke 3.1. klo 13-15 puhelimitse 044 235 2256

– käytännön asioihin (kuten työsuhteen ehtoihin, työaikoihin tai rekrytointiprosessiin) liittyen pääsihteeri Juuso Luomala pe 22.12. klo 10-12 tai ke 3.1. klo 13-15 puhelimitse 044 977 4014.

OSKUn jäsen, tule mukaan vaikuttamaan – hae OSKUn työryhmiin!

Kiinnostaako sinua vaikuttaminen onnellisten amisten puolesta? Haluatko olla mukana toteuttamassa Suomen parhaan amisyhteisön tapahtumia? Tai syyhyääkö sormesi kenties kehittämään entistäkin paremmin amisten näköistä ja amiksia paremmin tavoittavaa OSKUn viestintää vuonna 2018? Hae mukaan OSKUn edunvalvonta-, tapahtuma- tai viestintätyöryhmään!

Työryhmissä toimitaan hyvässä ja rennossa hengessä sekä vaikutetaan suoraan OSKUn toimintaan. Ainoat kriteerit työryhmiin pääsemiselle ovat aito kiinnostus niiden aiheisiin sekä OSKUn voimassa oleva jäsenyys. Työryhmän jäsenet toimivat pääsääntöisesti omilta opiskelu-/asuinpaikkakunniltaan, mutta ryhmät tapaavat välillä myös kasvokkain.

Haluatko olla edistämässä amisten parempaa tulevaisuutta? EDUNVALVONTATYÖRYHMÄ avustaa OSKUn puheenjohtajaa ja pääsihteeriä edunvalvonnallisissa asioissa vuonna 2018. Ryhmän tarkoituksena on tuoda amisten mielipiteitä sekä opiskelijoiden kuulumisia ja arjen tositilanteita oppilaitoksista OSKUn edunvalvontatoimintaan.

Sytytkö erilaisten tapahtumien suunnittelulle ja järjestämiselle? TAPAHTUMATYÖRYHMÄ ideoi ja toteuttaa tekemistä amiksille ympäri Suomen sekä kehittää entisestään OSKUn tapahtumia. Tiimin jäsenenä pääset vaikuttamaan siihen, että tapahtumat ovat amisten näköisiä ja heille mieluisia.

Innostutko somesta ja palatko halusta kehittää OSKUn viestintää? VIESTINTÄTYÖRYHMÄ ideoi ja suunnittelee OSKUlle amisten näköistä ja amiksia tavoittavaa viestintää. Työryhmässä pääset kehittämään valtakunnallisen amisjärjestön viestintää ja markkinointia.

 

Innostuitko? Hae työryhmiin mukaan 19.1.2018 klo 23.59 mennessä lähettämällä lyhyt hakemus osoitteessa bit.ly/osku-tyoryhmat-2018.

Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry:n varapuheenjohtajaksi Onni Koponen

Valtakunnallinen ammattiin opiskelevien opiskelijajärjestö Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry valitsi vuoden 2018 liittohallituksen järjestäytymiskokouksessaan tänään Helsingissä 19-vuotiaan Onni Koposen varapuheenjohtajaksi vuodelle 2018. Koponen on kotoisin Helsingistä ja opiskelee tällä hetkellä matkailualan perustutkintoa Keudassa Järvenpäässä. Aiemmalta koulutukseltaan Koponen on nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja.

Koposen kausi OSKU ry:n varapuheenjohtajana alkaa 1.1.2018 ja jatkuu koko ensi vuoden ajan. Koponen on toiminut tänä vuonna OSKU ry:n liittohallituksen varajäsenenä. Varapuheenjohtajana Koponen vastaa ensi vuonna erityisesti OSKUn opiskelijakunnille tarjottavissa palveluista, tapahtumista ja OSKUn laajasta vapaaehtoistoimijakentästä.

– Ensi vuonna yhtenä toimintamme painopisteenä on liiton tarjoamien palveluiden kehittäminen. Odotan innolla, että pääsen yhdessä hallituksemme, aktiiviemme, toimistomme väen ja sidosryhmiemme kanssa rakentamaan entistä paremmin opiskelijakuntia ja amiksia palvelevaa OSKUa, kertoo vasta valittu varapuheenjohtaja Onni Koponen.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja 2018 Emmi Pentikäinen, 044 980 6580, emmi.pentikainen@osku.info

Varapuheenjohtaja 2018 Onni Koponen, 045 652 3111

OSKUn puheenjohtaja Eini Järvi tuo Linnan juhlissa amisten osaamisen esiin

TIEDOTE
5.12.2017

Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry:n puheenjohtaja Eini Järvi osallistuu Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden huipentavaan tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle Suomen itsenäisyyspäivänä.

Linnan juhlissa Järvi edustaa ennen kaikkea amiksia ja Suomen monipuolista ammatillista osaamista.

– Edustan juhlissa kaikkia niitä satoja amiksia, jotka ovat aikojen saatossa tehneet OSKUssa töitä onnellisten amisten puolesta. Kutsu Linnan juhliin on presidentiltä hieno osoitus ammatillisen koulutuksen ja osaamisen arvostuksesta, Järvi kertoo.

Järvi tuo juhlapuvussaan myös esiin monipuolista ammatillista osaamista. Kun Järvi saapuu Linnan juhliin klo 19.20, on hänellä kasvoillaan amiksen tekemä meikki, kädessä amiksen tekemä käsilaukkuja päällä amiksen tekemä juhlapuku. Järven juhlapuvun on suunnitellut ja toteuttanut viime vuonna Ammattiopisto Tavastiasta vaatetusompelijaksi valmistunut Michaela Madsen

Tasavallan presidentin kanslian tiedotteen mukaan sukupolvet kohtaavat tämänkertaisella itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla. Jokaisesta Suomen maakunnassa on vielä erikseen kutsuttu kaksi ansioitunutta nuorta tulevaisuuden Suomen edustajaa.

Kutsu Linnan juhliin on OSKUn 16-vuotisen historian toinen: edellisen kerran OSKUn puheenjohtaja on nähty Linnan juhlissa viime vuonna, kun edellisvuoden puheenjohtaja Rene Stolt vastaanotti kutsun OSKUn 15-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Eini Järvi, 044 977 6356, eini.jarvi@osku.info

Koulutuksen järjestäjät, opettajat, opiskelijat ja opetushallinto: Täydellinen nollatoleranssi seksuaaliseen häirintään kouluissa ja oppilaitoksissa on yhteinen tinkimätön tavoite

Opetusalan toimijat opiskelijoista, opettajista, koulutuksen järjestäjistä ministeriin saakka haluavat ilmaista voimakkaan tukensa ja sitoutumisensa kaikenlaisen seksuaalisen häirinnän havaitsemiseksi, esiintuomiseksi ja lopettamiseksi Suomen kouluissa ja oppilaitoksissa.

 

Kaikki allekirjoittaneet ovat sitoutuneet täydelliseen nollatoleranssiin häirintää kohtaan ja korostavat, että torjuntaan tarvitaan koko yhteisö. Myös opiskelijat on otettava mukaan suunnittelemaan toimia oppilas- ja opiskelijakuntien kautta.

Jokaisen, joka havaitsee häirintää, velvollisuutena on ottaa asia puheeksi ja puuttua tilanteeseen sekä rohkaista asianomaisia ottamaan ei-toivottu käytös puheeksi. Erityisesti tämä koskee esimiehiä ja opettajia sekä muita aikuisia. Johdon vastuulla on luoda yhdessä opettajakunnan kanssa opiskelulle turvallinen kulttuuri ja oppimisympäristö.

”Jokaiselle lapselle ja nuorelle on taattava koskemattomuus, turvallisuus ja mahdollisuus kasvaa omana itsenään, suojassa häirinnältä. Koulun ja koulutuksen järjestäjän tehtävä on varmistaa, että oppimisympäristö on turvallinen kaikille lapsille ja nuorille”, korostavat ministeri Sanni Grahn-Laasonen ja Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen.

”Koulutuksen järjestäjän on syytä kiinnittää koulujen ja oppilaitosten osalta huomiota siihen, että niissä on nollatoleranssi seksuaalisen häirinnän osalta”, muistuttavat Kuntaliiton Terhi Päivärinta ja Sivistystyönantajien Teemu Hassinen. ”Kaikilla kouluissa ja oppilaitoksissa työskentelevillä, niin oppilailla ja opiskelijoilla kuin henkilökunnallakin on oikeus turvalliseen opiskelu- ja työympäristöön. Mikäli häirintää ilmenee, on siihen heti puututtava.”

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen puolestaan korostaa, että opettajan on aina noudatettava korkeinta mahdollista etiikkaa ja toimittava esimerkillisesti lasten ja nuorten kanssa. ”Opettajan ja esimiehen tehtävänä on luoda kaikin puolin turvallinen ilmapiiri oppimiselle, eikä muunlaiselle käytökselle ole sijaa opetustyössä.”

Opiskelijajärjestöjen puheenjohtajat Bicca Olin, Riina Lumme, Pietu Heiskanen, Anni Koivisto, Jasmina Khabbal ja Eini Järvi kiteyttävät viestinsä seuraavasti: ”Opiskeluvuodet ovat monelle myös aikuistumisen vuosia, ja opiskeluaikana opitut taidot ja tavat viedään mukana työelämään asti. Siksi on tärkeää, että meidän opiskelijasukupolvemme aikana laitetaan stoppi seksuaaliselle häirinnälle ja siitä hiljenemisen kulttuurille. Tähän tarvitaan mukaan meitä kaikkia: jokaisella meistä on vastuu puuttua häirintään sitä kohdatessaan. Tehdään yhdessä opiskeluympäristö, jossa jokaisella on turvallista olla!”

Häirinnän kitkemiseen sitoutumisensa voivat ilmaista kaikki opetus-, kasvatus ja tutkimusalan toimijat käyttämällä sosiaalisessa mediassa hastagia #NOMORE.

Sanni Grahn-Laasonen, opetusministeri

Teemu Hassinen, toimitusjohtaja, Sivistystyönantajat

Olli-Pekka Heinonen, pääjohtaja, Opetushallitus

Pietu Heiskanen, puheenjohtaja, Suomen Lukiolaisten Liitto

Eini Järvi, puheenjohtaja, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry

Jasmina Khabbal, puheenjohtaja, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto — SAKKI ry

Anni Koivisto, puheenjohtaja, Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK

Riina Lumme, puheenjohtaja, Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL

Olli Luukkainen, puheenjohtaja, Opetusalan ammattijärjestö OAJ

Bicca Olin, puheenjohtaja, Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS

Terhi Päivärinta, johtaja, Suomen Kuntaliitto

Esko Lukkarinen, johtaja, Aluehallintovirastojen opetus- ja kulttuuritoimen vastuualueet

Marianne West-Ståhl, johtaja, Aluehallintovirastojen ruotsinkielisen sivistystoimen yksikkö