REKRY: Haemme osa-aikaista jäsenpalvelu- ja toimistosihteeriä

Haemme joukkoomme ihanan tehokasta, aurinkoisen palveluhenkistä mutta kuitenkin sopivan rentoa

JÄSENPALVELU- JA TOIMISTOSIHTEERIÄ

toistaiseksi voimassa olevaan, osa-aikaiseen työsuhteeseen vastaamaan Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry:n jäsenpalvelusta ja jäsenrekisteriin liittyvistä asioista sekä toimistorutiinien sujumisesta.

Jäsenpalvelu- ja toimistosihteerinä vastaat liiton asiakaspalvelusta sekä puhelimitse, sähköpostitse että sosiaalisen median kanavien kautta. Vastaat jäsenrekisterin käytöstä, AMIS-opiskelijakorttien sujuvasta tilaus- ja toimitusprosessista sekä yhteydenpidosta jäsenrekisteritoimittajan ja korttivalmistajan kanssa. Lisäksi hommaan kuuluu toimiston päivittäisistä rutiineista huolehtiminen ja muun mainion työyhteisömme avustaminen mitä erilaisimmissa tehtävissä.

Suomen parhaan amisyhteisön tärkeimpiä asiakkaita ovat tietysti amikset itse. Meille on äärettömän tärkeää, että yhteydenotto jäsenpalveluumme tai muuten toimistollemme on jokaiselle miellyttävä kokemus, josta jää mukava fiilis. Siksi edellytämme sinulta aurinkoista ja ratkaisukeskeistä asiakaspalveluasennetta, sujuvaa suomen kieltä sekä kykyä asiakaspalveluun myös englanniksi. Haluat työskennellä nuoressa organisaatiossa opiskelijoiden parissa ja heitä jeesaten. Olet mieluusti tarkka ja pidät järjestyksestä sekä hallitset yleisimmät toimisto-ohjelmat ja osaat tarvittaessa ottaa uudet järjestelmät ja työympäristöt haltuusi. Ja toki myönnettäköön, että pitkästä pinnasta ja rautaisista hermoista saattaa toisinaan olla tässäkin tehtävässä aika paljon apua.

Työyhteisömme on pieni ja ketterä ja tarvittaessa autamme toisiamme hommassa kuin hommassa ja pyöritämme toimiston arkea yhdessä. Vastapainona ahkeralle työnteolle saa meidän mielestämme töissä olla hauskaakin! Yhteisössämme viihtyminen edellyttää huumorintajua sekä vahvaa oma-aloitteisuutta ja kykyä pitää monet langat käsissäsi kiireen keskelläkin. Työtä tehdään tiiviisti yhdessä vapaaehtoisten amisten kanssa.

Jäsenpalvelu- ja toimistosihteerin työsuhde alkaa mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään heinäkuussa. Tehtävä on osa-aikainen ja työaika keskimäärin 15 tuntia viikossa. Syksyllä tosin voi olla mahdollisuus tehdä enemmänkin tunteja. Tarkat työajat sovitaan jäsenpalvelu- ja toimistosihteerin kanssa normaalien toimistoaikojen mukaisesti, mutta toivomme sinulta valmiutta myös satunnaisiin ilta- ja viikonlopputöihin. Tehtävästä maksettava kuukausipalkka on noin 650 euroa, lisätunneista sovitaan erikseen. Toimistomme sijaitsee Helsingin Alppilassa.

Olisitko sinä etsimämme jäsenpalvelun ja toimiston moniottelija? Toimita vapaamuotoinen hakemuksesi ja ansioluettelosi viimeistään sunnuntaina 3.6.2018 klo 23.59 osoitteeseen juuso.luomala@osku.info. Laita viestin otsikoksi ”Jäsenpalvelu- ja toimistosihteeri” ja liitä liitteet viestiin pdf-muodossa.

Haastattelemme sopivimmat ehdokkaat lähtökohtaisesti keskiviikkona 6.6. tai torstaina 7.6.

Lisätietoja tehtävästä antaa tarvittaessa pääsihteerimme Juuso Luomala puhelimitse 044 977 4014.

Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry on valtakunnallinen toisen asteen ammatillisten opiskelijoiden edunvalvonta-, palvelu- ja harrastejärjestö. Amisten perustama ja omistama liitto on puolue- ja ammattiyhdistyspoliittisesti sitoutumaton. OSKU ry on perustettu vuonna 2001.

AMIS-opiskelijakortti kympillä kesäksi, kun tilaat ennen juhannusta!

 

Liity 10 eurolla kesäksi Suomen parhaaseen amisyhteisöön!

Saat samalla opiskelija-alennukset muun muassa junamatkoista (VR), bussireissuista (Matkahuolto) ja auton tankkaamisesta (ST1). AMIS-opiskelijakortti on myös Eurooppalainen nuorisokortti (EYCA), jolla saat lomareissuilla etuja sadoista paikoista ympäri Euroopan.

Uusi jäsen: tilaa AMIS-opiskelijakorttisi suoraan verkkosivuiltamme www.osku.info/opiskelijakortti.

Mikäli sinulla on jo AMIS-opiskelijakortti tai OSKU-opiskelijakortti, tilaa lukuvuositarra jäsenpalvelustamme: osku(at)osku.info.

Tarjous koskee uusia jäseniä ja jäsenyyttään jatkavia, jotka tilaavat opiskelijakortin tai lukuvuositarran ennen juhannusta. Kampanja-aikana tilatut opiskelijakortit ja lukuvuositarrat ovat voimassa 30.9.2018 asti (HSL 31.8.2018 asti).

Kysymyksiä? Ota yhteyttä jäsenpalveluumme osku(at)osku.info tai puh. 045 1377 507. Jäsenpalvelumme palvelee maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10-14.

Ammatillisen koulutuksen erityinen tuki selkeytetään

KANNANOTTO 3.5.2018

OAJ, kaikki viisi opettajakorkeakoulua sekä ammattiin opiskelevien järjestöt ovat tyytyväisiä opetusministerin tämänpäiväiseen uutiseen, jonka mukaan ammatillisen koulutuksen erityistä tukea selkeytetään.

Alkuvuoden ajan näytti siltä, ettei vuodenvaihteessa voimaan tulleessa laissa ammatillisesta koulutuksesta enää olisi ollut säännöstä opiskelijan oikeudesta erityisopetukseen eikä kelpoisuusasetuksessa olisi säädetty ammatillisen erityisopettajan kelpoisuuksista.

Opetusministeriö selkeytti tilanteen tänään toteamalla, että se muuttaa vielä kevään aikana opetushenkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 16 §:ää siten, että siinä todetaan erityistä tukea antavien opettajien kelpoisuusvaatimuksista aikaisemman asetuksen mukaisesti.

Tutkintoon johtavan ammatillisen koulutuksen opiskelijoista lähes 24 300 sai Tilastokeskuksen mukaan erityisopetusta vuonna 2015. Määrä on koko ajan kasvussa. Nuorten ammatillisessa peruskoulutuksessa jo lähes joka viides vuonna 2015 oli erityisopiskelija.

Erityisopetus on ollut keskeinen tekijä, joka on turvannut opiskelijoille yhdenvertaisemmat mahdollisuudet opiskeluun, edistänyt opintojen etenemistä ja ehkäissyt oppimisvaikeuksista johtuvia keskeyttämisiä.

– On hienoa, että myös Opetushallituksen ohjeet erityisestä tuesta päivitetään. Ne eivät miltään osin vastaa ministeriön tulkintaa laista. Ohjeissa ei mainita opettajaa eikä opettajan roolia. Ministeriön mukaan erityisen tuen opiskelijan opetuksesta ja erityisestä tuesta vastaavat kuitenkin opettajat sekä erityisen tuen opettajat yhdessä. Ilman ammattitaitoista erityisopetusta olisi turha edes kuvitella, että kaikki opiskelijat saavuttaisivat työelämäkelpoisuuden, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen toteaa nyt tyytyväisenä.

Myös opettajakorkeakouluissa ollaan iloisia ministeriön kannanotosta.

– Ammatillisen erityisen tuen opettajan kelpoisuuksien säätämisellä täsmällisesti asetuksella on suuri merkitys ammatin vetovoimalle. Pätevällä ammatillisella erityisen tuen opettajalla on iso merkitys erityisen tuen opiskelijalle myös työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa, sanoo johtaja Seija Mahlamäki-Kultanen HAMKista.

Ammattiin opiskelevien järjestöt SAKKI ja OSKU pitivät alkuvuoden epäselvää tilannetta kestämättömänä. He ovat päivittäin tekemisissä sellaisten opiskelijoiden kanssa, joiden opintojen eteneminen ja opintojen pariin saapuminen aamulla riippuu täysin siitä, onko heille järjestetty tarvittava erityisopetus ja erityisopettajan tuki.

– Lakia säädettäessä ei tuotu esille, että erityisopetus-termin muuttaminen erityiseksi tueksi tarkoittaisi, että opiskelijoiden oikeus ammatillisen erityisopettajan antamaan erityisopetukseen olisi poistunut. Erityisopetus on tärkein osa toimivaa erityistä tukea ja siksi olikin hämmentävää, että tulkinta opiskelijan oikeudesta erityiseen tukeen ei ollut selkeä, toteaa SAKKI ry:n uusi puheenjohtaja Elias Tenkanen.

– Lakia säädettäessä korostettiin, että tukea tarvitsevalla opiskelijalla on oikeus pedagogiseen tukeen. Tähän asti erityisopettaja on pystynyt opiskelijan kanssa arvioimaan tuen tarpeen. Nyt Opetushallituksen ohjekin on päivitettävä siten, että siitä käy ilmi, että erityisen tuen opettaja on mukana suunnittelemassa ja antamassa opiskelijalle tukea, sanoo OSKU ry:n puheenjohtaja Emmi Pentikäinen.

OAJ, ammatilliset opettajakorkeakoulut ja ammattiin opiskelevien järjestöt ovat tyytyväisiä siihen, että kevään ajan jatkunut vaikuttamistyö on tuottanut tulosta ja epäselvä tilanne on korjautumassa.

Kansanedustaja Mikaela Nylander jätti tänään eduskunnalle kirjallisen kysymyksen ammatillisesta erityisopetuksesta.

OKM:n tiedote säädösten selkiyttämisestä ammatillisessa koulutuksessa.

Lisätietoja:

puheenjohtaja Emmi Pentikäinen, puh. 044 977 6356, emmi.pentikainen(at)osku.info

Onnistunutta osallisuutta eli miten ja mistä amikset innostuu!

Heipähei! Täällä kirjoittelee OSKUn opiskelijatoiminnan koordinaattori Essi. Ajattelin kertoa teille vähän omia näkemyksiäni amisten osallisuudesta ja aktiivisuudesta sekä OSKUn tarjoamista palveluista aktiivisille amiksille. Näitä palveluita toteuttaa OSKUssa pääosin minä, opiskelijatoiminnan koordinaattori, ja työparini eli varapuheenjohtaja Onni. Itse olen merkonomi sekä (melko) tuore sosionomi ja Onni taas on nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja. Meiltä löytyy siis roppakaupalla osaamista tähän hommaan! Ideat tulevat suoraan liittohallitukselta, OsGuruilta sekä OSKUn liittohallituksen tukena toimivilta työryhmiltä. Otamme myös jatkuvasti vastaan näkemyksiä toiminnasta suoraan jäsenistöltä. Tällä tekniikalla takaamme, että teemme oikeita asioita oikeille tyypeille.

 

Meillä OSKUssa on missio vaikuttaa koko Suomen amisten fiilikseen siitä, että he kokevat oman tulevaisuutensa positiivisena. Emme palvele amiksia ainoastaan koulutuspoliittisissa edunvalvontakysymyksissä, vaan järjestämme monipuolista harrastetoimintaa ja tapahtumia. Pyrimme ensisijaisesti tukemaan amisten omaehtoista toimintaa sen sijaan, että ohjaisimme sitä tiettyyn muottiin. Tarjoamme opettavaista hauskanpitoa niin yksittäisille amisaktiiveille kuin myös kokonaisille opiskelijakunnille. Omalla työpöydälläni onkin kaikenlaisia hankkeita, projekteja, tapahtumia ja koulutuksia, joiden avulla toteutan OSKUn missiota. Tämän kevään siistein juttu on ollut OsCon – Opiskelijakuntapäivien järjestäminen. OsConeilla yhdistyy kauniisti kouluttautuminen, verkostoituminen ja hauskanpito samassa nätissä paketissa ja tietysti Suomen parhaassa amisyhteisössä!

 

Sen lisäksi, että suurkulutan kahvia ja työtuoliani OSKUn toimistolla Helsingissä, kierrän myös ympäri Suomea monenlaisten koulutusten ja tapahtumien tiimoilta. Opiskelijakunnat ja oppilaitokset voivat tilata minulta juuri itselleen räätälöityjä täsmäkoulutuksia esim. opiskelijakunnan hallitukselle, tutoreille tai muille amisporukoille. Koulutustoiminnassa lähden itse liikkeelle siitä lähtökohdasta, että jokainen opiskelijakunta ja oppilaitos on omanlaisensa ja tarpeet on jokaisella erilaiset. Siksi en näe hyödyllisenä myöskään tarjota koulutuksia massatuotantona liukuhihnalta. Juuri tämän takia koulutustoiminta onkin niin mielenkiintoista. Koskaan en tiedä täysin mikä minua odottaa! Paitsi tietysti se aktiivinen ja tiedonjanoinen amisporukka!

 

Omana opiskeluaikana korkeakoulussa osallistuin ensimmäistä kertaa opiskelija-aktiivihommiin. Ensimmäisenä lukukautena kouluttauduin tutoriksi ja lähdin mukaan opiskelijayhdistyksen hallitukseen. Siitä alkoikin monen vuoden mittainen seikkailu, joka toi minut lopulta OSKUlle töihin! Aktiivitoiminta kannattaa siis aina, olit sitten amis, lukiolainen tai korkeakouluopiskelija. Tällä hetkellä en voisi olla tyytyväisempi työhöni. Minulla on ympärillä kannustava toimiston porukka, valveutunut ja aktiivinen liittohallitus ja satojen OsGurujen joukko, joka on aina valmis ideoimaan uutta ja lähtemään mukaan kaikenlaiseen toimintaan. On myös hienoa kohdata OsGuruja OSKUn perustamisajoilta. Heistä välittyy aito rakkaus ja välittäminen niin OSKUa kuin koko suurta OsGurujoukkoa kohtaan. Oli OSKUssa sitten työntekijä, luottamustoiminen tai vapaaehtoistoimija, kaikille löytyy oma paikkansa, jossa saa tukea ja kannustusta itsensä kehittämiseen. OSKUssa kaikki tekevät hommia suoraan sydämestä!

 

Varapuheenjohtaja Onni ja opiskelijatoiminnan koordinaattori Essi

AMIS 2018 -tutkimus kerää tietoa ammattiin opiskelevien näkemyksistä ja kokemuksista

Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry on käynnistänyt aineiston keräämisen viidettä AMIS -tutkimusta varten. Sen tarkoituksena on saada laaja-alaista ja ajankohtaista tietoa Suomen ammattiin opiskelevien arjesta, elämäntilanteesta, opinnoista ja tulevaisuuden näkymistä.

AMIS-tutkimus on toteutettu OSKU:ssa aiemmin vuosina 2009, 2011, 2013 ja 2016 joten vuoden 2018 tutkimus tuo tarpeellista ja kattavaa seurantatietoa. Tutkimuksesta saadun tiedon avulla voidaan kehittää ammatillista koulutusta. Tutkimuksen kautta halutaan tuoda amisten oma ääni kuuluville ja saada kattava kuva suomalaisten amisten elämästä ja arjesta.

Verkkokysely on auki 3.6.2018 asti ja siihen voi vastata myös mobiililaitteella. Vastaajien kesken arvotaan 300 euron matkalahjakortti, kaksi 100 euron arvoista Verkkokauppa.comin lahjakorttia, kaksi 25 euron arvoista Netflix-lahjakorttia sekä kaksi 25 euron arvoista Finnkinon leffalippupakettia. Yhteenveto tutkimuksen tuloksista julkaistaan syksyllä 2018.

AMIS 2018 -kysely löytyy osoitteesta osku.info/amistutkimus.


Lisätietoja tutkimuksesta antaa:

Inkeri Halme

Projektikoordinaattori, AMIS 2018 -tutkimus

Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry

inkeri.halme@osku.info

AMIS-stipendit 2018 ovat nyt haussa!

Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry jakaa historiansa kolmannet AMIS-stipendit keväällä 2018. Stipendejä on jaossa kolme kappaletta, yksi kussakin kategoriassa. Kukin stipendi on suuruudeltaan 250 euroa.

Stipendien saajia voi ehdottaa kuka tahansa oppilaitosyhteisöön kuuluva: opiskelija, opettaja, rehtori, opiskelijakunta, muu henkilökunnan edustaja – kunhan esitys on hyvin perusteltu.

Valinnoissa painotetaan yleisesti esimerkillistä toimintaa ja aktiivisuutta sekä oskulaista asennetta: yhteisöllisyyden, ammattiylpeyden ja yritteliäisyyden henkeä, positiivisuutta ja oma-aloitteisuutta.

Stipendikategoriat ovat:

Vuoden AMIS-tähti

– esimerkillinen yhteisöllisyyden edistäjä ja yhteishengen nostattaja
– erityisen aktiivinen opiskelijakuntatoimija, joka innostaa muita ja jaksaa tsempata opiskelukavereita
– omaa tervettä ammattiylpeyttä tai pyörittää opintojen ohella vaikka omaa yritystä
– aktiivinen monella osa-alueella (sekä oppilaitoksessa että vapaa-ajalla), positiivinen ja oma-aloitteinen tyyppi
– stipendin saaja voi olla jatkava opiskelija tai keväällä 2018 ammattiin valmistuva

Vuoden opiskelijakunta

– aktiivinen ja osallistava ote oppilaitoksen kehittämiseen
– jokin erityisen innovatiivinen / innostava / kannustava toimintamuoto
– viihtyvyyden edistäjä
– myös isoin harppauksin toimintaansa kehittäneet opiskelijakunnat huomioidaan (lähtötilanne vs. nykytilanne)

Vuoden tsemppari

– ”vaikeuksien kautta voittoon”: opiskelija, joka on vaikeista lähtökohdista tai haasteista huolimatta onnistunut saamaan tutkintotodistuksen ja valmistumaan ammattiin
– esimerkki muille siitä, että koskaan ei pidä lannistua tai luovuttaa

Ylläolevat kriteerit ovat esimerkkejä ja myös muutaman niistä täyttyminen on hyvä syy hakea stipendiä. Stipendit jaetaan niiden saajien oppilaitosten kevät-/valmistujaisjuhlassa. Voittajista uutisoidaan lisäksi OSKUn kanavissa sekä mediatiedotteella.

Ehdotusten stipendien saajiksi tulee olla perillä OSKU ry:ssä 13.5.2018 kello 23.59 mennessä. Tämän jälkeen saapuneita ehdotuksia ei oteta huomioon.

Ehdotuksesta tulee käydä ilmi:
– kenelle/mille taholle stipendiä haetaan
– mistä kategoriasta
– miksi.

Ehdotukset ovat vapaamuotoisia ja niiden mukana voi toimittaa liitteitä ehdotukset tueksi.

Ehdotukset stipendien saajiksi toimitetaan sähköpostitse OSKU ry:n pääsihteeri Juuso Luomalalle sähköpostitse juuso.luomala@osku.info (viestiin otsikoksi ”Esitys AMIS-stipendin saajaksi”). Muistathan liittää ehdotukseen sekä esittäjän että esitetyn yhteystiedot (ainakin nimi, oppilaitos + opiskeltava tutkinto/koulutus tai opiskelijakunnan nimi, puhelinnumero ja sähköposti).

Valinnan stipendien saajista tekee OSKU ry:n liittohallitus hakuajan päättymisen jälkeen.

Stipendihakuun liittyviin tiedusteluihin vastaa pääsihteeri Juuso Luomala mieluiten puhelimitse numerosta 044 977 4014.

Tule mukaan! OsCon – opiskelijakuntapäivät 2018 Kuopiossa 4.-6.5.

Hei sinä, opiskelijakunta-aktiivi!

Askarruttavatko amisopetuksen muutokset? Onko yhteishenki koulussasi hukassa? Pohditko mitä hyötyä tästä kaikesta puurtamisesta opintojen ohella edes on? Haluatko jakaa ideoitasi ja oppia samalla muilta? Tule siis OsConeille ja anna ajatuksen virrata ja ideoiden lentää! Uskalla enemmän, koe enemmän!

Mitä: OsCon opiskelijakuntapäivät eli koulutusta, verkostoitumista, yhdessä viihtymistä ja OsCup opiskelijakuntaolympialaiset. Ideoiden ja ajatusten vaihtoa opiskelijatoiminnasta Suomen parhaiden amisten kanssa!

Milloin: pe-su 4.-6.5.2018. Tapahtuma alkaa perjantaina klo 18:00 ja päättyy sunnuntaina klo 14:00

Missä: Steinerkoulu Virkkula, Kuopio

Kenelle: Avoin kaikille opiskelijakuntatoimijoille ja muille opiskelija-aktiiveille sekä toiminnasta kiinnostuneille amiksille

Vuoden teemana on edunvalvonta ja yhteisöllisyys. Näitä aiheita tarkastellaan myös amisreformin voimaantulon näkökulmasta. Koulutuksen lisäksi on järjestyksessään toinen OsCup eli opiskelijakuntaolympialaiset. Tule mukaan edustamaan omaa opiskelijakuntaasi ja kisaamaan leikkimielisesti maineesta, kunniasta ja loistokkaasta pokaalista!

Osallistumismaksut

Hinta viimeistään 16.4. ilmoittautuville:

Jäsenopiskelijakuntien jäsenet ja OSKUn AMIS-opiskelijakortilla: 30€/hlö

Muut: 40€/hlö

Hinta 16.4. jälkeen:

Jäsenopiskelijakuntien jäsenet ja OSKUn AMIS-opiskelijakortilla: 40€/hlö

Muut: 50€/hlö

Hinta sisältää matkat kotipaikkakunnalta Kuopioon halvimman julkisen liikennevälineen mukaisesti. Hintaan kuuluu myös viikonlopun ruokailut, koulumajoitus sekä tietysti koko ohjelmasisältö. Tapahtuma on päihteetön.

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu tällä lomakkeella viimeistään 1.5.: OsCon2018

Lisätietoja:

Essi Miettinen, opiskelijatoiminnan koordinaattori

essi.miettinen@osku.info